Praktische en duurzame weetjes over de schuifdeuren

Al onze schuifdeuren worden gemaakt van duurzaam gecertificeerd hout. Het PEFC-keurmerk geeft jou de garantie dat deze houtproducten uit duurzaam beheerde bossen afkomstig zijn en dat je bijdraagt aan meer duurzaam bosbeheer wereldwijd waarbij aandacht is voor mens, milieu en economie. Daar staat Xaptovi samen met de timmerman voor, want een verantwoord gemaakte loftdeur vinden wij heel belangrijk. Daarom worden al onze stoere loft- en barndeuren in Nederland gemaakt, dat is goed voor ons milieu. We beperken zo de transport afstanden.

Wil je meer weten over het PEFC logo?
Logo PEFC

PEFC™ is wereldwijd hét onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC™ is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. PEFC Nederland – Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer

Verder worden onze schuifdeuren behandeld met watergedragen verf of beits. Deze producten hebben nauwelijks oplosmiddel uitstoot en zijn kleurvast. Daarom ook groen voor mens & milieu. Extra voordeel: geen gekke vergeling te zien van de verf. Wit blijft fris wit en dat is voor een loftdeur belangrijk, want het is een blikvanger in je huis! De loftdeuren zijn later prima over te schilderen, wanneer je een andere kleur wenst. Van transparant kun je later naar een egaal dekkende laag, zolang je maar even goed ontvet en opschuurt. Dan kan je van een rustieke barndoor zo een industrieel ogende loftdeur maken. Van de zgn. farmhousestyle naar industrieel wonen. Een slijtvaste verf in een mooie kleur geeft weer een andere ‘boost’ aan je interieur!